”18-20 rullar silvertejp, sedan är köket som nytt igen”. Per Johansson är mäklaren bakom kontot Hemnetknarkarna. Foto: SVT/Frida Claesson

Udda bostadsannonser lockar hundratusentals följare

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för bostäder verkar minst sagt vara omättligt. Mäklaren Per Johansson lockar drygt en halv miljon följare med att kombinera fyndiga texter tillsammans med udda bostadsannonser.

En svampliknande ingång till vardagsrummet eller ett lodjur i spaavdelningen. Det är framför allt bostadsannonser från Sveriges landsbygd som hamnar på kontot ”Hemnetknarkarna”, men en och annan Huddingevilla dyker upp i flödet då och då.

– I Stockholm lägger man ner runt 30 000 kronor på att styling inför en lägenhetsfotografering. De pengarna lägger man inte på en billigare fastighet, och då kan det bli lite tokigt ibland, säger Per Johansson.

Han är själv mäklare och har ”bostadsknarkat” åtskilliga timmar av livet.

Vad är roligt i en bostadsannons?

– Det som sticker ut är mäklare som försöker dekorera hem med semlor, katter hundar eller pingviner. Eller hem som har konstiga lösningar, som ett kök med toalett i.

Han fortsätter:

– Idag får jag in omkring 50 tips om dagen, men jag väljer bort ganska mycket. Om det ser ut som att någon levt i misär så väljer jag bort det. Det ska man inte skratta åt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.