Ulf Kristersson blir minister

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmspolitikern Ulf Kristersson (M) blir socialförsäkringsminister i Fredrik Reinfeldts nya regering.

Sedan 2006 har Ulf Kristersson varit socialborgarråd i Stockholms stad. Han var en av dem som i förhand har pekats ut som möjlig minister i den nya regering som presenterades i dag.

Kristersson är född 1963. Han är civilekonom, debattör och författare. Kristersson var ordförande i Moderata Ungdomsförbundet mellan 1989 och 1992.

Han tvingades avgå i samband med en stormig förbundsstämma i Lycksele, då han förlorade i ordförandevalet mot utmanaren Fredrik Reinfeldt.

Kristersson var riksdagsledamot åren 1991-2000.

Åren 2002-2006 var han finanskommunalråd i Strängnäs kommun. Han har också varit ordförande för Adoptionscentrum samt marknadschef för Timbro.

Sedan januari i år är han Moderaternas talesperson i sociala och familjepolitiska frågor samt frågor som rör förskolan. Han leder också den parlamentariska utredningen om socialförsäkringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.