Åtta personer anhållna efter mordförsök i Skarpnäck

Uppdaterad
Publicerad

Åtta av de nio personer som greps i natt har anhållits skäligen misstänkta för medhjälp till försök till mord efter att en ung man hittades skottskadad i Skarpnäck under natten mot söndag.

– Det har inte fattats något beslut om den nionde personen som greps i natt. Det sker senare under dagen, säger Karl Jigland på åklagarmyndighetens presstjänst till SVT Stockholm.

Det var natten mot söndagen som en man påträffades skottskadad intill en idrottsplats i Skarpnäck.

– Klockan 00.25 fick vi in samtal från Skarpnäck om att det var en person som var träffad med flera skott. Vi har anträffat en ung man som har förts med ambulanshelikopter till sjukhus. Han är allvarligt skadad, men vi bedömer inte att han har livshotande skador, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Mannen kunde trots skadorna prata när han transporterades i väg i ambulanshelikopter.

– Bilden börjar klarna om vad som har inträffat. Brottsplatsen har varit avspärrad under natten, säger Österling.

Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen säger till SVT Stockholm att personerna som nu anhållits greps vid bilkontroller och vid husrannsakningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.