Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vem är det egentligen som bestämmer? Hör Meya och Elsebeth berätta. Foto: SVT

PRO-Ungdom bygger vänskap över åldersgränserna

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomarna i Rimbo i Norrtälje kommun saknade en plats för kreativitet och skapande. Nu har de fått en mötesplats där de får träffa seniorer och andra ungdomar för att pyssla, laga mat och baka ihop.

När en projektgrupp frågade högstadieelever i Rimbo vad de saknade i kommunen blev svaret ”en skapande mötesplats”. Och efter en inspirationskväll med tävlingar och lekar, där både pensionärer och unga närvarade, fick Susanne Pontvik idén till pilotprojektet PRO-Ungdom.

Pensionärer och barn lär av varandra

Ett flertal pensionärer har gått med på att samordna träffarna två gånger i veckan. Aktiviteterna varierar efter barnens önskemål där man kan göra olika aktiviteter som att måla, laga mat, sy, spela spel eller bara umgås.

– Jag tycker att våra olika generationer är splittrade och vi behöver närma oss varandra. Det är ett fantastiskt möte och en kravlös miljö för ungdomarna att vara i, säger initiativtagaren Susanne Pontvik.

Föräldrar och kyrkan bidrar

Projektet pågår fram till maj månad två gånger i veckan, bland annat i PRO:s lokal i Rimbo. Bakom projektet finns både föräldrar och kyrkan. 

– Det är ett samarbete med vårt samhälle där alla är involverade, säger Susanne Pontvik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer