Foto: TT

Uppåt för bostadspriserna i Stockholm

Publicerad

Under september steg bostadsrättspriserna i centrala Stockholm med en procent, totalt sett i länet gick priserna upp med två procent, det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Utbudet på bostäder i Stockholm har blivit större, även om volymerna är långt ifrån förra årets rekordnivåer. De senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik visar att priserna på bostadsrätter sakta går uppåt. Idag ligger medelpriset för en kvadratmeter i Stockholms innerstad på drygt

88 000 kronor, det kan jämföras med i maj förra året då en kvadratmeter kostade 94 000 kronor.

– Det stora bostadsutbudet medför att köparna har fler objekt att välja på och att själva säljprocessen tar längre tid, säger Hans Flink, affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik.

Kräsna köpare

På Erik Olsson Fastighetsförmedling märker man av fler visningsbesökare än vanligt.

– Det stora utbudet gör köparna kräsnare på ett sätt som ställer större krav både på bostad och mäklare, säger Erik Olsson, grundare av Erik Olsson Fastighetsförmedling.

Han fortsätter:

– I Stockholm har säljarna accepterat den rådande prisnivån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.