Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter på plats: ”En mamma beskrev det exakt som ett krig”. Foto: SVT

Skottlossning i Solna – en person avliden

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit och ytterligare en vårdas för skottskador i samband med en skjutning i Solna norr om Stockholm. Enligt uppgift till SVT har dödsoffret kopplingar till ett av Stockholmsområdets kriminella nätverk.

Den skadade mannen på sjukhus är nu gripen misstänkt för mord.

Larmet kom strax efter klockan 17 på tisdagseftermiddagen då polisen fick flera samtal om att ljud som beskrevs som skottlossning hade hörts i området Hagalund i Solna.

– Två personer har hittats skadade utomhus och personer ska ha sprungit eller åkt från platsen på elsparkcykel, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson.

Våldsvågen i Stockholm

Senare på kvällen bekräftade polisen att en av personerna avlidit. Enligt uppgift till SVT är offret en 35-årig man med koppling till ett kriminellt nätverk i Stockholmsområdet.

Skottlossningen skedde utomhus. Brottsplatsen, som spärrats av, ligger mellan Hagalunds centrum och en skola. Polisen stoppade tågtrafiken och sökte igenom perronger och tågvagnar i området. Vid 18.20 meddelade polisen att tågstoppet var hävt.

En häktad misstänkt för mord

Strax efter klockan 21 uppgav polisen att den skadade personen som förts till sjukhus även är gripen misstänkt för mordet på den ihjälskjutne mannen. På fredagen häktades mannen misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

Dessutom ska den skadade mannen ha blivit misshandlad på brottsplatsen av en tredje person.

– Utredningsarbetet har lett till att ytterligare en man är gripen för misshandel, säger Towe Hägg.

Det ska även ha hittats skjutvapen som polisen bedömer är intressanta i de pågående utredningarna angående mord och mordförsök.

Uppgift: Barn i närheten

Ett vittne berättar att hen gick tillsammans med sitt barn när hen hörde skotten – och vände därefter snabbt. Samma person berättar att ett 20-tal barn befann sig på en gård intill när skotten avlossades.

– Jag hörde 7-8 sammanhängande skott och det lät inte som en liten pistol, säger vittnet.

Brottsplatsen är avspärrad och ligger mellan centrumet i Hagalund och en skola. Foto: SVT

Se SVT:s livesändning i efterhand här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet