Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emanuel Ksiazkiewicz (S) utmanar Ebba Östlin om posten som Botkyrkas högsta politiker. Nu ger han sin bild av striden inom Socialdemokraterna i Botkyrka. Foto: SVT

Utmanaren i Botkyrka: ”Finns de som vill skifta fokus från kritiken mot Östlins ledarskap”

Uppdaterad
Publicerad

Kampen om vem som ska styra Socialdemokraterna efter den turbulenta tid som varit de senaste veckorna går snart in på upploppet. Emanuel Ksiazkiewicz utmanar Ebba Östlin om posten som Botkyrkas högste politiker.

– Lösryckta påståenden och rykten om gängkriminalitet har skadat Socialdemokraterna i Botkyrka, säger Emanuel Ksiazkiewicz (S).

För en månad sedan röstades Ebba Östlin bort som gruppledare för Socialdemokraterna i Botkyrka, och därmed även som kommunstyrelsens ordförande.

Kritikerna riktar in sig på Östlins ledarskap, medan en annan gruppering i partiet anser att Östlin röstats bort för att hon stått upp för stängningen av ABF:s fritidsgårdar.

Maktkamp inom S i Botkyrka

I går ifrågasatte Östlin om alla i partiet verkligen har Botkyrkabornas bästa för ögonen.

– Jag är född och uppvuxen i Norsborg i Botkyrka. Min lojalitet ligger, och kommer alltid ligga, hos Botkyrkaborna. Och partiets lojalitet kommer också alltid ligga hos Botkyrkaborna, säger Emanuel Ksiazkiewicz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktkamp inom S i Botkyrka

Mer i ämnet