Foto: TT

Utredning av dubbelmordet i Rinkeby läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Två bröder mördades på ett kafé i Rinkeby i slutet av förra året. Fyra misstänkta har avförts från utredningen och i brist på bevis har åklagaren valt avsluta utredningen.

Det var den andra december 2016 som flera maskerade män gick in på ett kafé i Rinkeby och sköt ihjäl två bröder.

I slutet av januari greps fyra personer, misstänkta för inblandning i dubbelmordet. Tre av dem anhölls men släpptes efter några dagar. Nu har de fyra personerna avförts från utredningen.

– Vi har inte kunnat styrka brott. Det finns möjligen vittnen som har sett vad som hänt, men antingen har vi inte fått tag på dem eller så har de inte velat berätta vad de sett, säger kammaråklagare Maria Hävermark till SVT Nyheter Stockholm.

Vad tänker du om att folk inte vågar eller vill vittna?

– Det är ganska vanligt vid grova våldsbrott, vilket man kan ha viss förståelse för.

Nu kommer utredningen skickas tillbaka till polisen, där den troligtvis kommer gå till Kalla fall-gruppen, enligt Maria Hävermark. Förundersökningar kring mord läggs dock inte ner helt utan kan öppnas igen vid nya uppgifter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutningen i Rinkeby

Mer i ämnet
Mer Stockholm
Mer Nyheter