Autistiske Eric Torell sköts till döds av polis den 2 augusti. Foto: Joel Malmén, TT

Utredning av skotten mot Eric Torell drar ut på tiden

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen av händelsen där poliser sköt ihjäl Eric Torell, 20 år, drar ut på tiden. Det går inte att säga när förundersökningen kan vara klar, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Eric Torell hade Downs syndrom. Han sköts av polis i Vasastan i Stockholm tidigt på morgonen den 2 augusti eftersom han uppfattades bära ett vapen – som senare visade sig vara en leksak.

Så här långt har ett 90-tal förhör hållits och fler väntar. Tekniska undersökningar på plats har genomförts och under två dagar kommer man göra en analys av de spår som finns av kulbanor med utgångspunkt från skyttens placering och de skador som kulorna har gjort.

Eric Torell

Dessutom har man försökt klarlägga vilka ljusförhållanden som rådde vid tidpunkten.

”En 3D-skanning har gjorts av platsen för att möjliggöra en animering av vissa delar av händelsen”, uppger Åklagarmyndigheten.

Härnäst ska spår av kulbanor analyseras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eric Torell

Mer i ämnet