Foto: TT

V i Region Stockholm: ”Vi ser med bävan på den här mandatperioden”

Uppdaterad
Publicerad

I Region Stockholm är Vänsterpartiet positiva till en socialdemokratisk regering men är kritiska till förlaget om marknadshyror.

– Vi kommer göra en en misstroendeförklaring mot Stefan Lövfen om förändringar av arbetsrätten och förslag om fri hyressättning kommer upp, säger Anna Sehlin (V).

Idag kom beskedet från Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt att partiet kommer att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister.

I Region Stockholm, före detta Stockholms läns landsting, ser Vänsterpartiet positivt på beslutet.

– I det här svåra läget har Jonas Sjöstedt och partistyrelsen hanterat det här bra. Det är viktigt att vi ändå får en socialdemokratisk regering, men vi ser med bävan på den här mandatperioden, säger Anna Sehlin (V), oppositionsregionråd.

Viktiga frågor för Stockholm

Det var i måndags som Vänsterpartiet meddelade att man inte skulle backa uppgörelsen mellan de fyra partierna Socialdemokraterna, Liberalerna, Centern och Miljöpartiet. Anledningen var att Vänsterpartiet inte skulle få något som helst politiskt inflytande, något som upprörde partiet.

– Vi kräver att de reformer som Vänstern gjort tidigare med regeringen ska kvarstå eller återkomma. Det handlar om tandvård för unga, satsning på  förlossningsvården, glasögonbidrag och fritt resande i kollektivtrafiken för barn och unga på sommaren. Det här är frågor som är viktiga för invånarna i Region Stockholm, säger Anna Sehlin (V), oppositionsregionråd.

Förslaget om marknadshyror

I  överenskommelsen som slutits mellan S, MP, C och L finns också ett förslag om marknadshyror.

– Vi kommer göra en misstroendeförklaring mot Stefan Lövfen om förändringar av arbetsrätten och förslag om fri hyressättning kommer upp, säger Anna Sehlin (V), oppositionsregionråd.

Det är på fredag klockan nio som statsministeromröstningen kommer att äga rum.

– Vi trycker gult på fredag, men vi kommer vara ett riktigt oppositionsparti under mandatperioden och rösta ner de förslag som är vi tycker är fel och leder till ett ojämlikt samhälle. Precis som vi som opposition gör i Region Stockholm, avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.