Arlanda tvingas ställa in avgångar på grund av ovädret. Foto: Arkivbild.

Flera inrikesflyg inställda – SMHI varnar för hård vind

Uppdaterad
Publicerad

På flera håll i landet har ovädret ställt till det. I Stockholms län har klass 1-varningar utfärdats för risk för mycket hårda vindbyar. Både flyg- och färjetrafik påverkas.

Färjetrafik avstängd

Ovädret ledde till att färjetrafiken i Tynningöleden stängdes av under större delen av dagen. Vid 15-tiden meddelade Trafikverket dock att färjetrafiken kunde trafikeras igen.

Flygen påverkas

Flygtrafiken har också påverkats av det tuffa vädret där flera flygplatser i Sverige har upplevt omfattande störningar nu under morgonen. Arlanda flygplats har tvingats ställa in avgångar inom Sverige.

– Vi har under gårdagskvällen och natten haft ett blåsoväder. Det har varit en marginell påverkan i Stockholm, det är primärt följdverkningar av att flyg inte har kunnat lämna andra flygplatser, säger Hans Uhrus, presschef på Swedavia.

Även på Bromma flygplats har både avgående och ankommande flyg ställts in. Förseningar och inställda flyg gäller främst inrikes resor.

– Än så länge har vi haft begränsad påverkan av vädret. Men vi har mycket god beredskap för det kommande snövädret, säger Hans Uhrus.

Nedfallna träd

På flera platser i länet har nedfallna träd påverkat trafiken. På två ställen vid Dalarövägen/Smådalarövägen ligger träd på vägen och påverkar framkomligheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.