Vägglöss och fuktskador – hyresgästerna protesterar

Uppdaterad
Publicerad

En fastighet i Tensta har bytt ägare många gånger på kort tid. Hyresgästerna, som får dras med vägglöss, fuktskador och trasig tvättstuga, har fått nog.

– Vi har haft problem med skadedjur, både kackerlackor och vägglöss, säger Carina Do som bor i fastigheten.

De boende som SVT träffat ringer ofta till förvaltaren med bekymmer. Men trots att det gapar stora hål i taket i trapphuset så att ventilationen syns och att källarplan är belamrat med möbler och bråte, görs inget, menar hyresgästerna. Men fastighetsägaren slår ifrån sig.

– Det ärende som kommit oss till känna avseende vägglöss arbetar vi att komma till rätta med. Vi har utfört diverse åtgärder i lägenheten som tyvärr inte gett full effekt, skriver Philip Asplund på fastighetsägaren Vrenen i ett mejl till SVT.

”Medvetet vållad skadegörelse”

Fastighetsbolaget Vrenen vill inte vara med på en intervju, men i ett mejl meddelar dock Philip Asplund att de visst reparerar fastigheten.

– De skador du nämner är tyvärr medvetet vållad skadegörelse och ständigt återkommande i fastigheten. Det gör att dessa är löpande problem vi arbetar med, skriver han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.