SL kör med korta pendeltåg under onsdagen. Foto: arkivbild/ TT

Vagnsbrist efter snöväder – korta pendeltåg under onsdagen

Uppdaterad
Publicerad

Det kan bli trångt på pendeltågen i Stockholm under onsdagen. Efter de senaste dagarnas kraftiga snöfall kör SL med korta pendeltåg.

Att det körs med fler korta pendeltåg än vanligt beror på att det råder vagnsbrist efter de senaste dagarnas snöväder, det skriver SL på sin hemsida.  Samtidigt vill man också uppmärksamma att det blir trångt ombord på tågen. Det gäller samtliga linjer åt båda hållen, på bland annat sträckorna Södertälje – Uppsala, Södertälje – Märsta och Nynäshamn – Bålsta.

– Många tågvagnar står på olika ställen. De måste avisas och kontrolleras  innan de börjar rulla igen. Sedan tidigare har vi haft brist på reservdelar och det gör att fler tågvagnar står på depåerna och väntar, säger Andreas Strömberg, presschef Trafikförvaltningen SL.

Inställda avgångar

På Lidingöbanan är det inställda avgångar på grund av spårhinder. Det gäller följande stationer – Skärsätra, Högberga, Käppala, Brevik, Kottla, Larsberg, AGA, Gåshaga och Gåshaga brygga.

Enligt SL beräknas felet vara åtgärdat vid 10.00 och ersättningsbussar trafikerar sträckan under onsdagsmorgonen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer