En anhållen efter våldtäktsförsök i Vällingby

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för ett våldtäktsförsök i Vällingby i västra Stockholm under måndagseftermiddagen.

– Vi har lokaliserat brottsplatsen till ett skogsområde, där vi har spärrat av och utfört teknisk undersökning för att säkra eventuella spår, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Offret fördes till sjukhus för vård och kontroll efter händelsen. Enligt Aftonbladet rör det sig om en minderårig flicka som utsatts, men polisen ger inga uppgifter om offrets ålder eller kön.

– Det kan jag inte gå in på, säger Fahlström.

Polisen fick larm om brottet vid 15-tiden, och gripandet av mannen genomfördes vid 21-tiden på måndagskvällen. Brottsrubriceringen är försök till våldtäkt. Det är oklart hur mannen ställer sig till anklagelserna. På tisdagen kom beskedet att mannen anhållits.

Andra överfallet på kort tid

Under måndagen för en vecka sedan blev en kvinna överfallen under en hundpromenad, också i Vällingby. Polisen utreder av rutinskäl ifall det finns kopplingar till överfallet förra veckan, men inget tyder på att händelserna kan kopplas samman.

– Man tittar oftast på samband vid grövre brott, så det kommer man säkert göra här också, säger Per Fahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.