Anhöriga till Ebba besöker graven. Foto: SVT

Vandaliserade Ebbas grav – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks ha att skändat 11-åriga Ebba Åkerlunds grav dömdes på torsdagen till fängelse av Stockholms tingsrätt.

Ebba Åkerlund var elva år när hon dödades vid terrorattentatet på Drottninggatan den 7 april 2017.

Vid flera tillfällen har hennes grav i centrala Stockholm, vandaliserats och misstankarna riktades mot en man. Nu döms mannen till två månaders fängelse av Stockholms tingsrätt för brott mot griftefriden i två fall samt olaga hot, skriver Expressen.

Rättegången i mars ställdes in

Mannen har stått åtalad för brott mot griftefriden och för att ha knivhotat kyrkvaktmästaren. Han har vid flera tillfällen sedan slutet av 2017 skändat gravar på Adolf Fredriks kyrkogård i centrala Stockholm.

I början av mars ställdes rättegången in eftersom tingsrätten inte kom i kontakt med mannen. I början av april kunde polisen gripa mannen på nytt, efter att en europeisk arresteringsorder utfärdats.

Mannen uppges ha tagit mycket av Stockholmspolisens tid och resurs i anspråk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.