Vid 11-tiden på långfredagen slog maskerade rånare till mot Infra City i Upplands Väsby. Foto: SVT

Väpnat rån i Upplands Väsby

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gripit två personer efter ett väpnat rån i Upplands Väsby norr om Stockholm. Gärningsmännen flydde från platsen med bil och i flykten har fotanglar kastats ut på vägen.

Flera gärningsmän rånade en butik i köpcentrumet Infra City tidigare idag. Ingen i personalen i butiken kom till fysisk skada.

– Vi vet i nuläget inte hur många som har fått punktering av fotanglar men vi jobbar på att undersöka vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Det var vid 11.10 som polisen fick in larm från ett vittne om att två maskerade gärningsmän kom ut från en teknikvarubutik i köpcentret Scandic Infra City. Enligt vittnen ska förövarna ha haft ett pistolliknande föremål.

Krockade under flykten

Gärningsmännen ska ha flytt från platsen i en bil och under flykten slängde de ut fotanglar. Men de hann krocka under flykten och därmed tappade förövarna en del av stöldgodset.

12.20 rapporterade polisen att flyktbilen har hittats i Norrviken, strax söder om köpcentret. Två personer kunde gripas på platsen, och är misstänkta för inblandning i rånet.

– Nu finns flera patruller, hundpatrull och helikopter jobbar i området med spaning efter förövarna, och spårsäkring samt vittnesförhör, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Finns det några övervakningskameror i butiken?

– Ja, vi ska undersöka dem också.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.