Foto: Stefan Reinerdahl

Väpnat rån mot Elgiganten: Tre personer gripna

Uppdaterad
Publicerad

Elgiganten i Barkarby norr om Stockholm rånades vid lunchtid på onsdagen. Enligt polisen ska gärningsmännen ha haft pistolliknande föremål och varit maskerade. Under eftermiddagen kunde tre personer gripas misstänka för rånet.

Polisen fick larm om ett rån på Elgiganten i Barkaby vid 12:40. Flera maskerade män tog sig i butiken och hotade personal med pistolliknande föremål. Rånarna lämnade platsen och de fick med sig elektronikvaror till ett ännu okänt värde.

– Det är fler än två gärningspersoner, de har lämnat platsen i bil. Vi jobbar intensivt med flera patruller och har även en helikopter som är med i jakten, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen.

Tre personer gripna

Något senare hittades en misstänkt flyktbil på Söderhöjden i Jakobsberg. Bilen togs i beslag för en teknisk undersökning, uppger polisen.

En förundersökning om grovt rån inleddes och under eftermiddagen har polisen lyckats gripa tre personer misstänkta för inblandning i rånet.

– Vi utförde flera kontroller i närområdet genom att stoppa och kontrollera fordon och vid de här kontrollerna så grep vi tre personer, gripandet gick lugnt till, säger Åsa Wallentin, vid Stockholmspolisen.

Vad gjorde att ni misstänker de här personerna

– Det kan jag inte gå in på men vi kommer nu att beslagta bilen teknisk undersökning av bilen och jobba vidare med att försöka spåra stöldgodset. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.