Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör vaccinsamordnaren berätta om utredningen mot vårdgivaren. Foto: Pressbild Tiohundra/SVT

Vårdgivare gav vaccin till väktare och lokalvårdare

Uppdaterad
Publicerad

Vårdgivaren Tiohundra i Norrtälje har enligt en avvikelserapport gett vaccindoser till väktare och lokalvårdare. Tiohundra medger att de gett vaccin till ”personer på plats” för att inte behöva slänga doser, men inte att de frångått priolistan.

Vårdgivaren Tiohundra i Norrtälje ska enligt en avvikelserapport ha vaccinerat chefer, administrativ personal, väktare och lokalvårdare. På så sätt ska de ha frångått prioriteringslistan.

– Vi har fått en avvikelserapport skickad till oss och vi har startat en utredning, säger Magnus Thyberg, regionens vaccinationssamordnare.

Vad misstänker ni har skett?

– Vi misstänker inget, utan det är någon som har rapporterat att doserna har getts i en annan prioriteringsordning än den som ska vara.

Vårdgivaren Tiohundra nekar till de att avvikit från prioriteringsordningen men de medger att de vaccinerat ”personer på plats” för att inte slänga några doser.

– Vi anser att vi följer prioriteringsordningen, samtidigt som vi vill försäkra oss om att verkligen nyttja allt vaccin, utan att kassera en enda dos, säger Susanne Bergenbrant Glas i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer