Stockholmsvården klarade påskhelgen bra. Men nu förbereder man sig för nästa eventuella utmaning: att kravet på distansundervisning på gymnasieskolorna slopats. Foto: SVT/Arkivbilder

Vårdläget under påskhelgen: ”Varit belastande för medarbetarna”

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmsvården klarade av påsken bra. Det menar regionens hälso- och sjukvårdsdirektör. Men för en redan ansträngd vård kan nu nästa utmaning vänta: sjuka elever. För efter påskhelgen har kravet på distans- och fjärrundervisning i gymnasieskolorna slopats.

– Det är otroligt viktigt nu att man när man öppnar upp skolorna hanterar det på ett smittsäkert sätt, säger Johan Bratt, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

I reportaget hör du Johan Bratt berätta om hur vården i Stockholm klarade av påskhelgen och om vilka utmaningar han ser med att gymnasieskolorna nu kan öppna upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.