Se en timelapse från bakluckeloppisen Foto: Calle Sigrell

Världsrekord i bakluckeloppis

Uppdaterad
Publicerad

Den här helgen slog bakluckeloppisen på Solvalla världsrekord med 1025 säljare på plats på travbanan, därmed slog de australien som hade världsrekordet tidigare.

– Jag är helt förstummad över att det blev så lyckat, det har varit otroligt mycket folk här även idag, säger arrangören Maria Wiberg på Stockholmsmarknader.

Själva världsrekordet slog de på lördagen med 1025 bakluckeförsäljare vilket är betydligt fler än det tidigare rekordet som låg på ungefär 500. Det är första gången som loppisen intar själva travbanan, i vanliga fall brukar de hålla till på parkeringen utanför.

– Det har varit en riktig folkfest med massor av glada människor både säljare och köpare, ett jättestort intresse, säger Yvonne Villgren som är en av loppisbossarna på plats.

Loppis varje helg

Det brukar vara loppis på Solvalla nästan varje helg under perioden maj till oktober och i vanliga fall brukar det vara 2-300 säljare. Men den här helgen har de alltså sagit rekord och det har även varit många besökare på plats.

– Vi har ingen exakt siffra men om man ser till antalet bilar på parkeringen så uppskattar jag att vi hade en bra bit över 10 000 besökare igår, säger Maria Wiberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.