Meteorolog Deana Bajic säger att det blir soligt i helgen, men vattnet kyler ner längs kusten och i skärgården. Foto: SVT/TT

Värmen håller i sig i Stockholm – fortsatt fint hela helgen

Uppdaterad
Publicerad

Passa på att njut av det soliga vädret, det håller i sig hela helgen, säger meteorolog Deana Bajic:

– Men UV-strålningen kan vara hög mitt på dagen, så det är viktigt att skydda sig.

Alla som tagit långledigt över Kristi Himmelfärdshelgen kan se fram emot en fortsatt solig helg.

– Det blir soligt hela helgen. Temperaturen kommer att ligga på 22-25 grader på lördagen, säger meteorolog Deana  Bajic.

Men en måttlig ostlig vind kan göra att det känns kyligare, framför allt längs kusten och i skärgården.

– Det är lite kallare i skärgården eftersom vattnet är så kallt fortfarande och kyler ner luften, säger Deana Bajic.

Tänk på UV-strålningen

På söndag blir det ungefär samma väder som lördagen med fortsatt ostlig vind, säger Deana Bajic, men kanske lite mulet. Hon vill också varna för att sola för mycket.

– Tänk på UV-strålningen i helgen. Den kan vara hög mitt på dagen, mellan 11 och 14 så det är viktigt att skydda sig, och framför allt att skydda barn. Först och främst med kläder, men också med solglasögon, hatt och solkräm.

– Början av nästa vecka är också varm och solig, men på tisdag eftermiddag kommer det moln söderifrån och det blir kanske regn. Efter onsdag nästa vecka blir det ostadigare, det kan eventuellt bli regn, men värmen håller i sig, säger Deana Bajic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.