Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det här är en av visionerna av Saltkajen, sett från söder och kallas Pirhuset. För mer bilder och höra mer om utmaningarna, se videon ovan. Foto: AIX Arkitekter för Bonnier Fastigheter/Stockholms stad

Värtahamnen växer – här byggs ett helt nytt kvarter

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska Värthamnens kajer bli bostadsområde. Under torsdagen togs första spadtaget till det som ska bli bostäder till 5 000 personer och Stockholms entré från sjösidan.

Norra Djurgårdsstaden fortsätter att växa och nu påbörjas byggarbetet som kommer att förändra Värtahamnens silhuett. Utöver bostäder kommer området att rymma kontor, affärer och förskolor.

Totalt beräknas omkring 20 000 personer att arbeta ut efter kajerna med utsikt över till Lidingö. Inflyttningen för de första av de nya arbetsplatserna beräknas till 2026 och om tio år ska hela området stå klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.