Foto: arkiv

Väsbypolitikern avgår efter nazist-uttalanden

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktiges ordförande i Upplands Väsby, Leif Berglund (S), meddelar idag att han lämnar sina uppdrag efter skandalen med nazist-uttalanden. Det rapporterar lokaltidningen Mitt i Upplands Väsby om.

Det var förra helgen, hemma hos Leif Berglund, som han i ett samtal pekade ut Väsby-politikerna Ismo Salmi (KD) och Robert Pettersson (MED) som nazister. Samtalet spelades in och spred på sociala medier, något som lokaltidningen Mitti Upplands Väsby rapporterat om.

Idag kom beskedet om att toppolitikern lämnar sin post som kommunfullmäktiges ordförande och han lämnar även sin plats i fullmäktige. Enligt Mitti tar Berglund beslutet att lämna sina uppdrag för att inte vara en belastning i valet.

”Jag har i dag (fredag) på eget initiativ, efter kontakt med Socialdemokraternas ordförande i Upplands Väsby, till Upplands Väsby kommun lämnat in min avsägelse som kommunfullmäktiges ordförande och uppdraget som fullmäktigeledamot”, skriver Berglund i uttalandet till Mitti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.