Teknisk undersökning gjordes fyra dagar efter dödsfallet. På golvet syns fotspår. Foto: Polisens förundersökning

Vill se livstid efter badkarsmord

Publicerad

Straffet borde bli livstids fängelse för den 23-årige man i Solna som drogade och lade en kvinna i ett badkar, där hon senare hittades drunknad. Det anser kvinnans anhöriga, som överklagar tingsrättsdomen där mannen dömdes till 18 års fängelse för mordet.

Även 23-åringen har överklagat domen, men han vill frias helt eftersom åklagaren enligt försvarets överklagan ”inte i något hänseende lyckats visa att han gjort sig skyldig till mord”. Försvaret åberopar också ny bevisning, bland annat i form av ett nytt vittnesförhör.

Förra våren hittades kvinnan drunknad i sitt badkar, med en dödlig dos av det smärtstillande läkemedlet tramadol i kroppen.

Solna tingsrätt ansåg det bevisat att mannen gett kvinnan medlet med en spruta, och antingen innan dess eller efteråt lagt henne i det vattenfyllda badkaret. Kvinnans lilla dotter fanns i bostaden när detta hände, vilket tingsrätten såg som en försvårande omständighet.

Kvinnan och mannen hade tidigare haft en relation, som präglats av hot och våld. Mannen dömdes också för bland annat grov kvinnofridskränkning då han förstört kvinnans saker, dödshotat och misshandlat henne samt filmat och fotat henne i utsatta situationer och sedan skickat detta till kvinnans föräldrar. Den delen överklagar han inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer