Tjuvarna flydde från platsen i grannens bil. Foto: SVT (arrangerad bild)

Villaägare jagade ut inbrottstjuvar till skogs

Uppdaterad
Publicerad

Villaägaren befann sig i huset när två personer försökte bryta sig in i hans hem. När inbrottstjuvarna upptäcktes flydde de platsen men villaägaren kapade av vägen och tjuvarna flydde då in i skogen. Senare greps båda utav polisen.

Det må inte vara ovanligt att villaägare befinner sig i sitt hem när tjuvarna står framför villan och ska bryta sig in. Men den här gången gick det inte riktigt som inbrottstjuvarna tänkt sig.

Nynäshamn, natten till lördagen vid 03.40 försöker två inbrottstjuvar bryta sig in i en villa. I huset hör ägaren vad det är som pågår och skrämmer iväg tjuvarna. Villaägaren larmar polisen samtidigt som inbrottstjuvarna försöker fly i grannens bil som de tidigare stulit. Men villaägaren vet att tjuvarnas riktning bär av mot en återvändsgata. Han hoppar in i sin egen bil och blockerar vägen så att inbrottstjuvarna inte kan åka vidare.

Smiter ut i skogen

Gärningsmännen springer då från platsen. När polisen kommer med hundpatrull hittas ena inbrottstjuven i skogen och den andra grips på en gata i närområdet.

Båda är nu misstänkta för bland annat grov stöld och tillgrepp av bil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.