En restaurang i Spånga har blivit beskjuten. Foto: Janne Åkesson

Restaurangägaren: Vi har plockat glassplitter hela natten

Publicerad

Natten mot tisdagen besköts en restaurang i Spånga centrum med vad som verkar vara automateld.

Huvudingången är täckt av skotthål och i dag hålls restaurangen stängd.

– Personalen är chockade och arga, vi har varit uppe hela natten och plockat glassplitter, säger restaurangens ägare Dejan Nidzovic.

Tryggheten i Spånga har debatterats mycket den senaste tiden. I december stängde handlarna i centrum sina butiker i protest mot kriminalitet och bara dagar innan skottlossningen mot Dejans restaurang meddelade polisen att brottsligheten i Spånga inte är tillräckligt allvarlig för att sätta upp kameror.

– Vi ser ett antal brott som begås i Spånga men inte på samma sätt som vi ser på andra platser. Skulle vi sätta upp kameror i Spånga så är det väldigt många fler områden som skulle ha möjlighet till kameraövervakning, sa Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i Rinkeby, i en intervju med SVT Nyheter Stockholm den 9 februari.

Flera protester

Butiksägarna är missnöjda med att stadsdelen inte ansökt om att Spånga centrum ska få ta del av den trygghetsfond som 2018 ger miljoner till lokala centrum för ökad belysning, kameraövervakning och annat. Dagen efter skottlossningen är restaurangägaren Dejan Nidzovic besviken.

– Det är tråkigt när vi pratat så mycket om att öka tryggheten i Spånga, så händer något sånt här, säger Dejan Nidzovic.

Enligt polisen ska gärningspersonerna flytt från platsen i en bil, men de vill inte uttala sig om de har någon misstänkt för skottlossningen.

– En teknisk undersökning är slutförd och den ska nu analyseras. Sen har vi hört flera vittnen under dagen, mer än så kan jag inte säga, säger förundersökningsledare Jhon Lindström. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer