Foto: Tina Eckerskog/SVT

Boende i Farsta: ”Hörde smällar – sedan var polisen här”

Publicerad

Polisen har tillsatt sex volontärer som går runt i Farsta för att skapa trygghet bland de boende efter skottlossningen på fredagskvällen, då en 25-årig man sköts till döds.

En boende som SVT Nyheter Stockholm pratar med har bott i området i några år och personen satt och tittade på tv när det sköts utanför fönstret till lägenheten.

– Vi hörde ett par smällar och när vi tittade ut var polisen här, de var snabbt på plats.

”Blir berörd”

Även Christel, som bor i närheten, hörde när det smällde inatt och hon har inte kunnat sova efter det som har inträffat.

– Man blir berörd. Jag trodde att det var några ungdomar som var ute och lekte med smällare och när jag reagerade sprang jag till fönstret för att kolla vad som hade hänt. Det är klart att man funderar hur det kan bli så, och om det är någon i huset, säger hon.

Polisen har pratat med Christel och ställt en del frågor.

Polisen har vid lunchtid på lördagen tagit bort avspärrningarna, men har varit runt och knackat dörr för att inhämta vittnesuppgifter.

– Det är fruktansvärt, jag vågar inte gå ut själv på kvällen. Man får ha ögonen öppna, säger en boende.

Lugnare under lördagen

Polisens volontärer uppger att det är lugnt idag, men att det samtidigt finns de som inte har haft kännedom om vad som har inträffat medan andra undrat om det och cirkulerar runt området. Vidare berättar volontärerna:

– För någon timme sedan stod det några ungdomar nere vid brottsplatsen och såg ledsna ut, vi finns här för trygghetsskapande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer