Död och våld på Stadsteatern

Uppdaterad
Publicerad

Krig, kärlek och utanförskap. Det är några av byggstenarna i den klassiska musikalen West Side Story som i morgon har premiär på Stadsteatern.

Historien om de rivaliserande gängen Sharks och Jets utspelar sig i 50-talets New York. Gängmedlemmarna i Sharks är nyinflyttade puertoricaner och Jets består av andra generationens polacker, som accepteras som amerikaner på ett sätt som puertoricanerna inte gör.

Handlingen i West side story kretsar kring den förbjudna kärleken mellan Tony i Jets och Maria i Sharks. Regissör är Ronny Danielsson.

– Det är ju en ganska grym historia och det var den redan när Shakespeare skrev förlagan. Det är död, det är våld och det är otäckheter mellan de här gängen, säger han.

Debuterar på Stadsteatern

Rollen som Maria spelas av Sanna Gibbs. Hon går andra året på Operahögskolan och det här är hennes första roll på Stadsteatern.

– Hon är ganska överbeskyddad. På ett sätt kan man säga att hon drömmer om den amerikanska drömmen. Att få vara ute och ha kul, och känna av friheten, säger Sanna Gibbs.

En annan starkt lysande stjärna i föreställningen är Lagaylia Frazier som spelar Anita, som försöker hjälpa kärleksparet Maria och Tony.

West side story spelas på Stadsteatern fram till i juni.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.