Ytterligare en häktas för mordet i Kungens kurva

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en man har häktats efter mordet på en bensinstation i Kungens kurva söder om Stockholm i lördags. Mannen är misstänkt för delaktighet i skottlossningen där en man dödades och en kvinna skadades svårt. Ytterligare en person fanns i den beskjutna bilen, men han skadades inte.

Mannen, som är 23 år gammal, anhölls under tisdagskvällen och häktades på fredagen. Han är skäligen misstänkt för ett fall av mord och två fall av försök till mord. I tisdags häktades en annan man i fallet.

– Utifrån hur gärningen är utförd tror vi att minst två personer har deltagit, säger kammaråklagare Johanna Rejdemo Storbjörk till TT.

Kan vara del i konflikt

Enligt misstankarna är brottet en del i en konflikt mellan två kriminella nätverk.

Det var under lördagseftermiddagen den 18 januari som föraren av en bil som stod på en bensinstation sköts ihjäl. En kvinna som satt i framsätet träffades också vid skottlossningen och skadades svårt. En tredje person, en man som befann sig i baksätet, klarade sig utan fysiska skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.