• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

En kvinna och en man mördades i Hallonbergen i mars 2017. Foto: Pontus Lundahl/TT

Ytterligare en person döms för dubbelmordet i Hallonbergen

Publicerad

Ytterligare en man döms för dubbelmordet i Hallonbergen i början av 2017. Det står klart när hovrätten i dag meddelade domarna i de uppmärksammade mordfallen, som även inbegriper ett tredje mord några veckor tidigare.

Det första mordet inträffade i slutet av januari 2017. Då sköts en 25-årig man i Lötsjögaraget i Hallonbergen i Sundbyberg, men överlevde skotten. En vän körde den skadade mannen mot Karolinska sjukhuset i Solna, men innan de hann fram blev de upphunna och prejade av vägen av en förföljande bil. Den skottskadade mannen sköts igen med flera skott och den här gången avled han av skadorna.

Precis som tingsrätten dömer hovrätten tre av de sex åtalade för medverkan till mordet på den 25 årige mannen. Två av dem döms för mord, däremot ändrar hovrätten brottsrubriceringen för en av de dömda från mord till medhjälp till mord.

En då 16-årig pojke döms för mord

En av dem som blivit vittne till skjutningen i garaget var en man i 40-årsåldern. Sex veckor efter det första mordet knivmördas mannen och hans fru. Precis som tingsrätten dömer hovrätten en person för mord på både mannen och kvinnan. Han är även en av dem som döms för mordet sex veckor tidigare.

I tingsrätten dömdes ytterligare två personer för mordet på mannen, deras domar står fast. En pojke som var 16 år vid tiden för mordet friades av tingsrätten men han döms nu av hovrätten för mordet på mannen.

Fastställer fängelsestraffen

Hovrätten fastställer fängelsestraffen för dem som dömdes för mord även i tingsrätten. Det innebär att den person som döms för alla tre morden får livstids fängelse. Tre andra personer, som alla var under 21 år när brotten begicks, får 14, 12 respektive 10 års fängelse.

Den person som nu döms för ett av morden i Hallonbergen och som var 16 år när brottet begicks döms till sluten ungdomsvård i tre år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer