Ytterligare en person som skadades i terrordådet utskriven från sjukhus.

Ytterligare en person som skadades i terrordådet utskriven från sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen kunde ytterligare en person som skadades i terrorattacken i fredags skrivas ut från sjukhuset.

– Det innebär att vi nu har sex personer som fortfarande vårdas på sjukhus efter attacken, säger Erik Berglund, pressansvarig på Stockholms läns landsting.

Två av dem som vårdas på sjukhus fortfarande är allvarligt skadade och vårdas på intensiven, fyra personer har lindriga skador.

Arbetet med att ta hand om skadade och drabbade efter terrorattacken på Drottninggatan i fredags kommer att fortsätta med full kraft under påskhelgen. Stockholms läns landsting befinner sig i fortsatt stabsläge.

Terrordådet i Stockholm

LÄS MER: Blev vittne till attacken – startar Facebook-grupp

Det innebär att ledningen och viktiga funktioner finns samlade för att kunna följa händelseutvecklingen och fatta snabba beslut om ytterligare insatser om så skulle behövas.

Kristelefonen fortsätter att hålla öppet

Den krisstödstelefon som landstinget öppnade direkt efter fredagens allvarliga händelser kommer att fortsätta hålla öppet under helgen, även om antalet samtal har blivit färre.

– Hittills har det kommit in cirka 150 samtal från personer i behov av stöd, det har framförallt varit personer som verkligen varit i anslutning till händelsen, säger Erik Berglund.

Om man behöver stöd ska man ringa växelnumret 08-517 700 00 och be att få komma till krisstödstelefonen.

LÄS MER: Detta vet vi om terrordådet i Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet