Små och stora smällar hördes hela tiden inifrån branden. Foto: Mikael Eriksson

Stor brand i Anderstorp

Uppdaterad
Publicerad

Fordon, isolering och oljetankar tog eld när en byggnad på ett företag i Anderstorp brann ner till grunden.

Strax efter två i natt kom larmet att det brann i en byggnad. I larmet till SOS stod angavs det att fem meter höga lågor upp i luften.

Mikael Eriksson blev vittne till branden.

– Jag satt i soffan hemma så hördes en kraftig smäll så jag gick in och väckte min fru. Vi gick ut på balkongen och såg ett jätte stort rökmoln och att det lös upp. Så jag sprang dit bort och på vägen dit ringde jag till SOS, då jag såg både röken och elden på avstånd, säger Mikael Eriksson.

Hördes smällar hela tiden

När Mikael kom kom fram till platsen blev branden värre för varje minut som gick. Innan brandkåren hann fram kom det ytterligare en kraftig smäll.

– Det brann för fullt när vi kom, och det är svårt att se var elden startade. Vi fick tänka mycket på säkerhet, då det small inifrån branden och vi såg bland annat en dieseltank och fordon där inne, säger Torbjörn Eliasson som är räddningsledare på Gislaveds räddningstjänst..

Räddningsstyrkor från Gislaved, Värnamo, Reftele, Bredaryd och Gnosjö var med och bekämpat elden.

– Det var väldigt intensivt, och vi var uppåt 25 man som jobbade med branden. Vid halvsjutiden lyckades vi släcka den, säger Trobjörn Eliasson som är räddningsledare på Gislaveds räddningstjänst.

Ingen skadad

Ytan som brann var 30x10 meter inne på ett inhägnat område där det finns mycket överblivet byggmaterial. Mikael Eriksson är imponerad över snabbheten hos räddningstjänsten.

– En eloge till brandmännen. Hade dom inte kommit på plats så snabbt som dom gjorde så hade branden nog blivit mer omfattande, säger Mikael Eriksson.

Ingen ska ha skadats och branden och området är nu avspärrat. Polisen kommer att undersöka brandplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.