Foto: Utryckning Uppsala

14 års fängelse för mordet i Eriksberg

Uppdaterad
Publicerad

14 års fängelse.

Det blir domen för den 27-årige man som mördade en 35-årig pappa i Eriksberg i augusti förra året.

Den 27-årig man som stått åtalad för mordet på en 35-årig småbarnspappa i Eriksberg i augusti döms till fängelse för mord i 14 år. Den åtalade mannen har erkänt gärningen.

Det var natten mot den 3 augusti förra året som en man hittades svårt skadad i en trappuppgång på Täljstensvägen. Han fördes till sjukhus, men avled senare av sina skador.

Lider inte av psykisk störning

I förhör har den dömde mannen sagt att han först tänkt mörda en kompis, men när kompisen inte kom ut och träffade den dömde mannen gick han vidare. Där ska 27-åringen enligt honom själv, ha hört röster i huvudet och av en tillfällighet stött på 35-årige offret och huggit honom med en kniv i bröstet.

Uppsala tingsrätt anser att 27-åringen har agerat med uppsåt vid gärningen.

Den rättpsykiatriska undersökningen av den dömde mannen kom fram till att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning, och inte heller led av någon sådan vid tidpunkten för mordet. 

Oprovocerat dåd

Tingsrätten skriver också i domen att det har varit fråga om ett förhållandevis snabbt händelseförlopp och det dödliga våldet har varit kortvarigt och därmed har våldet även varit helt oprovocerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.