20-åringen var internationellt efterlyst och greps i Frankrike den 23 oktober i år, misstänkt för ett mord på en man i Oslo. Nu misstänks han för ytterligare ett mord, i Belgien, uppger belgiska åklagarmyndigheten. Foto: NRK/Norsk polis

Svensk tros ha mördat 58-årig kvinna i Belgien – under flykten från Norge

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-åriga man från Uppsala som misstänks för ett mord i Oslo är nu misstänkt för mord även i Belgien. Det skriver norska VG.

20-åringen greps i Dijon i Frankrike den 23 oktober och har suttit frihetsberövad i landet i väntan på utlämning.

Belgiska åklagarmyndigheten bekräftar för tidningen VG att mannen även är misstänkt för ett mord på en 58-årig kvinna i Belgien. Mordet ska ha skett under tiden 20-åringen var på flykt.

Kvinnan hittades i en lägenheten den 24 oktober i år. Åklagaren tror att hon knivmördats och legat död i flera dagar när hon hittades.

– Han är misstänkt, vi har inte gripit honom. Han sitter redan frihetsberövad i Frankrike, säger en talesperson för åklagarmyndigheten till tidningen.

VG har tagit upp de nya uppgifterna runt 20-åringen med hans advokat Øystein Storrvik, men han har avböjt att kommentera saken närmare.

20-åringen har, enligt VG, erkänt att han dödat en 24-årig man i Oslo den 15 oktober, och utfört ett grovt rån samma dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.