20-åringen häktad – nu väntar utlämningsprocess

Uppdaterad
Publicerad

20-åringen från Uppsala som misstänks för knivmord och rån i Oslo och greps i Frankrike i går eftermiddag – på onsdagseftermiddagen häktades han.

Det rapporterar NRK, norsk public service. Norsk polis har berättat att 20-åringen ska ha rest från Oslo till Uppsala kort tid efter mordet. Han ska sedan ha lämnat Sverige och tagit sig till Belgien och sedan vidare till Frankrike. På tisdagseftermiddagen kunde han gripas när han kom med tåget till Dijon i östra Frankrike.

Enligt polisen i Dijon har 20-åringen hittills inte velat samarbeta med polisen.

– Vi var 11-12 poliser då vi grep honom. På polisstationen var han våldsam och inte samarbetsvillig, säger biträdande polismästare Olivier Dupas till NRK.

Uppsalabon misstänks för att ha knivmördat en 24-åring i en lägenhet i Oslo förra måndagen. Han misstänks även för ett knivrån i samma stad.

Uppsalapolisen har hjälpt norsk polis i sin utredning och sitt sökande, på vilket sätt man varit behjälpliga har polisen inte velat kommentera i detalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.