Foto: Privat

30-åriga Uppsalaprofilen plötsligt avliden efter operation

Uppdaterad
Publicerad

Robin Fröström från Uppsala blev känd som en av Sveriges tidiga modebloggare under namnet ”Stilrobin” och har kallats för en manlig motsvarighet till Blondinbella. På tisdagen kom beskedet att den unga influencern avlidit, i ett inlägg på hans Instagram.

– Vi har en svår sorg som vi försöker hantera timme för timme, skriver familjen i ett meddelande till SVT.

I inlägget meddelar familjen att Robin genomgick en hjärnoperation förra veckan som ledde till oväntade komplikationer. Hans liv gick inte att rädda.

”Vi och resten av världen har förlorat en fantastisk person, varm, begåvad, rolig, vacker och så älskad. Han har åstadkommit många bra saker i livet, jobbade alltid hårt för att nå sina mål och fullfölja sina drömmar, men det var så mycket mer han planerade för sitt liv och sin framtid”, skriver familjen i uttalandet.

Tidig med att blogga

Robin Fröström var tidig med att starta en egen blogg där han berättade om sitt liv, och har idag över 230 000 följare på sitt Instagramkonto @robinsebastians. På senare år har han även arbetat som designer och drivit ett eget smyckesmärke.

Flera kända influencers har uttryckt sin sorg efter det plötsliga dödsbeskedet – bland annat Angelica Blick, Andreas Wijk, Cimon Lundberg och Viktor Frisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.