30 personer i slagsmål på Stora torget i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Runt 30 unga män var inblandade i ett stort slagsmål på Stora torget i centrala Uppsala på torsdagen. De ska först ha slagits med nävar, men sedan använt livremmar som vapen, uppger polisen. Tre personer har gripits.

– Det ska ha använts tillhyggen. Skärp och kedjor bland annat, säger befälet Ivan Åslund vid polisregion mitt.

– Någon ska ha blivit blodig på ryggen.

Anmälningar om misshandel har skrivits.

Larmet kom till polisen omkring klockan 19.30 på torsdagskvällen. En stor grupp människor slogs med varandra på torget, men bråken ska även ha fortsatt in i en närliggande butik. Bråket ska ha börjat med nävar, men sedan eskalerat.

– Runt 30 personer slåss på och omkring torget. De ska ha använt sina livremmar som vapen, men andra tillhyggen ska ha tillkommit, vad det är för någonting vill jag inte kommentera, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen region Mitt på torsdagskvällen.

Tre personer gripna

Tre personer har gripits efter storbråket och en avvisades från platsen. Polisen har inga exakta åldrar på de gripna, eller för del delen övriga inblandade, men säger att det rör sig om ungdomar. Enligt vittnesuppgifter ska personer ha skadats under bråket, men det är inget som polisen kan bekräfta i nuläget.

– Vi vet inte varför bråkat startades, men vi har träffat ett par målsäganden, och vilken typ av rubriceringen det kommer bli vet jag inte just nu, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.