Bild från en av brottsplatserna. Foto: SVT

46-åring åtalas för fyra rån i Uppsala

Publicerad

En man åtalas vid Uppsala tingsrätt för att ha rånat tre blomsterbutiker och ett konditori under december och januari. Han har vid alla rånen även hotat personalen med antingen en kniv eller en spruta.

Den 46-årige mannen har suttit häktad sedan den 11 januari 2019. Han är nu åtalad för fyra rån och två fall av olaga hot i samband med rånen.

Det första fallet inträffade den 11 december i fjol då en blomsteraffär på Svamptorget rånades. Personalen fick samtidigt en spruta riktad mot sig.

Två dagar senare inträffade en liknande händelse i en blomsterhandel på Torbjörnstorg. Även här hotades personalen med en spruta. Efter rånet försökte en person att stoppa gärningsmannen och blev då även han hotad med sprutan.

Förnekar brott

Den 22 december utsattes ett konditori på Svartbäcksgatan för ett rån. Den här gången hotades personalen med en kniv.

Ett par veckor senare, den 7 januari, utsattes en blomsterhandel i Eriksberg för ett rån. Personalen i butiken hotades även denna gång med kniv. En man som försökte ingripa efteråt blev även han hotad med kniv på Norbyvägen.

Totalt har 46-åringen kommit över knappt 7 000 kronor. Han förnekar brott i samtliga fall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer