I ljuset av dödsfallen på Uppsala konsert och kongress under tisdagskvällen väljer nu Abba att skjuta upp en väntad världsrelease. Foto: TT

Abba skjuter på världsrelease efter dödsfallen i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

I ljuset av dödsfallen på Uppsala konsert och kongress under tisdagskvällen väljer nu Abba att skjuta upp en väntad världsrelease av en ny konserttrailer. Detta eftersom dödsfallen skedde i anslutning till en hyllningskonsert av bandet.

En man i 80-årsåldern föll från hög höjd i Uppsala konsert och kongress (UKK) på tisdagskvällen, och landade på andra besökare. Mannen och ytterligare en man i 60-årsåldern som befann sig i foajén avled.

Dödsfallen skedde i anslutning till en hyllningskonsert av Abba. Bara en halvtimme efter händelsen skulle nämligen föreställningen ”Thank you for the music”  ha börjat i stora salen, en hyllning till Björn & Benny och deras musik. På plats fanns upp emot 1000 personer.

Abba väljer nu att kommentera dödsfallen via sociala medier:

”I ljuset av de tragiska nyheterna vid hyllningskonserten i Sverige i går kväll har vi beslutat att vänta med att släppa vår konserttrailer tills i morgon.”

Trailer

Trailern skulle släppas i anslutning till Abba:s kommande världsturné Voyage.

Polisen misstänker inte att något brott ska ha föregått mannens fall på UKK.

– Det jag kan säga är att polisens bild är att det här inte är någon olyckshändelse och att det inte ligger något brott bakom mannens fall, säger Johan Thalberg.

Polisens presstalesperson Johan Thalberg uppmanar de som har varit på plats och upplever obehag och oro att söka stöd, exempelvis hos Uppsala kommun som har aktiverat sin krisgrupp, POSOM.

– Och självklart uppmanar jag den som har något att tillföra till brottsutredningen att höra av sig till polisen, avslutar Johan Thalberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör SVT:s reporter på plats vid Uppsala konserthus Foto: Utryckning Uppsala
  • Albumet omfattar tio låtar och går under namnet Voyage och släpps den 5 november.
  • Gruppen har också meddelat att en scenshow kommer att äga rum i London.
  • Showen är ungefär en och en halv timme lång och omfattar två av de nya låtarna Don't shut me down och I still have faith in you och gamla hits.
  • I maj 2022 väntas showen presenteras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsfallen på UKK

Mer i ämnet