Åklagare Anne Sjöblom tycker att utredningen runt dödskjutningen går framåt. Foto: SVT

Åklagare: ”Gott hopp om att lösa det här”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ännu ingen frihetsberövad för dödskjutningen i Boländerna i april i år. Då en man sköts till döds utanför en snabbmatsrestaurang i Uppsala. Men åklagare Anne Sjöblom är hoppfull.

Tidigare har två män, en i 20-årsåldern och en i 35-årsåldern, suttit anhållna misstänkta för medhjälp till mord. En av männen begärdes häktad men båda släpptes senare på fri fot.

Flera månader har gått och få har velat prata med polisen gällande brottet och ännu har ingen frihetsberövats på nytt. Men åklagare Anne Sjöblom är hoppfull om att lösa fallet.

Dödsskjutning i Uppsala

– Jag tycker bevisläget ser bra ut och har gott hopp om att vi ska lösa det här. Det har funnits misstänkta som varit frihetsberövade och misstankarna mot dem är inte avskrivna än.

LÄS MER: ”Mordet var välplanerat”

Hur går utredningen?

Jag kan inte säga så mycket mer än att man håller på och att det går framåt, säger Anne Sjöblom.

Den mördade mannen hade enligt Uppsalapolisen skyddad identitet och var tidigare åtalad för anstiftan till mord, men frikändes, enligt åklagaren. Något som man tror kan ha varit ett tänkbart motiv till dödskjutningen. Åklagare släppte även en övervakningsfilm som fångade dödskjutningen -  i hopp om att vittnen skulle höra av sig och föra utredningen framåt.

LÄS MER: Mannen hade skyddad identitet

Har det kommit in fler vittnesuppgifter?

– Filmen har gjort att vi fått in en mängd tips som också gjort att man kommit framåt i utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Uppsala

Mer i ämnet