Älgparken prisad för ”Bästa upplevelsen”

Uppdaterad
Publicerad

Gårdsjö älgpark utanför Heby har prisats för ”Bästa upplevelsen”. Ägaren Leif ”Leffe” Lindh är stolt som en tupp och avslöjar samtidigt en nyhet om den virala kändis-älgen Olivia.

Det var häromdagen som Leffe Lindh fick ett samtal från sajten turistmål.se, som listar sevärdheter i Sverige.

– Jag trodde det var någon säljare som ringde, så jag var på väg att lägga på. Men hon sa ”stopp vi har något att berätta”. Och det var ju superkul att vi vann – att folk engagerar sig och nominerar oss, säger Leffe Lindh.

Älgparken går in på sitt tolfte år och har nu 13 älgar. Senast Leffe Lindh befann sig i strålkastarljuset var för ganska precis ett år sedan då en av älgarna, Olivia, blev en viral succé och världskändis efter att ha käkat tulpaner i Leffes kök. Filmklippet på Olivia spreds över hela världen och ett amerikanskt bolag köpte rättigheterna till filmen.

Hur är det med Olivia nu för tiden?

– Hon mår bra, hon har en kalv som heter Sara som föddes förra året i maj. Och nu tror jag hon väntar igen, hon ser lite tjock ut. Men först i mars vet jag säkert om hon är dräktig, säger Leffe Lindh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.