Helgens bandyfest i Uppsala bjöd på fint väder. Foto: TT

Arrangör nöjd med slutresultatet

Uppdaterad
Publicerad

SM-finalerna i bandy är nu överspelade och när vi på söndagsförmiddagen ringer upp Ola Rosén, som projektlett och arrangerat helgens bandyfinaler på Studenternas, är han nöjd.

– Jag tycker det har gått väldigt bra, inga större incidenter, berättar han.

Det soliga vädret och klarblåa himlen, var något som starkt bidrog till att helgens bandyfinaler- och festligheter blev så pass bra, tror projektledaren Ola Rosén.

– Det var ju kanonväder, det kunde inte bli bättre för varken spelarna eller fansen. Det var roligt att det var så pass bra uppslutning på publik också. Många som kom på damfinalen och även juniormatcherna på fredagen. En mycket bra helg.

Under damfinalen var det närmare 6000 personer i publiken, något som också blev ett rekord från tidigare år. Under herrfinalen var publiksiffran strax under 18.000 personer. Arenan i sig har en kapacitet för totalt 20.500 personer.

Ola Rosén, projektledare och bandygeneral. Foto: Destination Uppsala

– Vi var nära att fylla hela! Men det var ändå allt som allt mycket folk. Fansen var glada och det var inga bråk.

Vad känner du kan bli bättre rent arrangörsmässigt till nästa år?

- Flöden, hur man får in folk på arenan. Sånt går att jobba mer med, men det är också den största utmaningen. Det är mycket som behöver prepareras inför såna här arrangemang, men vi lyckades ro det i hamn, säger Ola Rosén.

Hann du kolla något på matcherna själv?

– Hann se några minutrar här och där. Det var kul!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.