Foto: TT

Sparkade på polisbil beväpnad med kniv

Publicerad

En 17-årig man åtalas för bland annat försök till grov misshandel efter att ha försökt skada två poliser. Den åtalade mannen hade en kniv i bakfickan när han attackerade polisbilen med hoppsparkar.

Poliserna ingrep med hjälp av pepparspray.

Den åtalade 17-åringen ringde till larmcentralen och anmälde ett stort bråk vid en adress i Enköping. Under samtalet blev mannen alltmer aggressiv och sa att han ska bränna sönder polisstationen och slå ihjäl eller hugga någon som passerar med en kniv. I bakgrunden hördes också hur mannen slog på bilar och i samtalet sa den åtalade personen att en sönderruta gått sönder.

När polispatrullen anlände till platsen sprang 17-åringen mot polisbilen och attackerade den med hoppsparkar, vilket fick poliserna att använda pepparspray för att få kontroll över mannen. Vid gripandet anträffades en kniv i personens bakficka.

Tingsrätten skriver i åtalet att gärningen var livsfarlig och kunde leda till svår kroppsskada.

Mannen åtalas också för hot mot tjänsteman och skadegörelse för att ha krossat en fönsterruta på en personbil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.