Foto: SVT

Nytt publikrekord när Skutskär spelade bandyfinal

Uppdaterad
Publicerad

Hela 5918 personer tog sig till Studenternas för att se bandyfinalen mellan Skutskär och AIK. Därmed är det gamla publikrekordet från 2005 ett minne blott.

– En rejäl putsning. Helt fantastiskt med över 5 000 åskådare. Kul för finalerna o för dambandyn, säger Erik Jonsson, pressansvarig på Svenska bandyförbundet.

Någon minusgrad, sol från en klarblå himmel och bandyfinalerna tillbaka till Uppsala med ett lag som överraskat – klart att Skutskärssupportrarna trivdes.

– Bandyfinalerna är Uppsala. Roligt att de avgjorts på Friends, men de hör hemma här, säger Jenny Dahlberg samtidigt som AIK:s damer står i en ring bakom och vrålar för full hals.

Själv håller har hon sitt hjärta hos de gröngula, hos Skutskär.

– Oavsett hur det går så har de gjort en fantastisk prestation.

Foto: SVT

Ska bli jättespännande

Johan Josefsson och Christina Josefsson kommer gående i solskenet – de ha två döttrar som spelar i  överraskningslaget Skutskär, Wilma och Sofie.

– Det ska bli jättespännande att följa dem.

Studenter med röda ballonger skrider in på in isen, nationalsången spelas. Läktarna börjar fyllas på. Förväntan och glädje.

Många har väntat och längtat. Nu är den tillbaka. Bandyfesten på Studenternas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.