Studentmarsalken inför SM-finalerna i bandy: ”Svåraste blir att stanna”

Uppdaterad
Publicerad

Bandyfinalerna brukar vara en stor folkfest i Uppsala. Men inte i år. I helgen gapar läktarna tomma på Studenternas. Men arrangören försöker så gott det går att få till inramningen.

Tidigare år har det varit omkring 20 000 i publiken på herrarnas banyfinal på Studenternas i Uppsala, och förra året var det nytt rekord för damernas final med närmare 6 500 åskådare. Men i år gapar läktarna tomma på grund av att inga större evenemang är tillåtna i kampen mot spridningen av det nya corona-viruset. Arrangören spelar publikljud från tidigare år i högtalarna för att få till lite stämning.

Men en del var sig likt – studentskridskoåkning med ballonger, till exemepl. Vi fick en pratstund med debutanten Oskar Andersson inför hans uppdrag på isen. Hör och se mer av honom i klippet intill.

Foto: Stefan Larsson/SVT

Se finalen i SVT1 eller klicka här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.