Foto: TT

Flera nyheter när bandyfesten återvänder

Publicerad

Bandyfinalen är tillbaka i Uppsala igen efter fem år i Stockholm. Förberedelserna är igång och nu börjar arrangörerna bli redo för att ta emot lagen på Studenternas IP nästa lördag.

Bandyfinalen är den 17 mars och inleds med bandyfrukostar på flera ställen runt om i Uppsala. Efter det spelas damfinalen, herrfinalen och miniallsvenska finalen och dagen avslutas med en bandygala på Uppsala slott. Nyheter innan och under dagen har tillkommit för i år.

– Dels har vi fått hit ett koncept som heter Hemmaplan där alla elitföreningar i hela Sverige i bandy får marknadsföra sitt eget lag på Studenternas. Med konceptet gör att alla kan känna sig hemma på Studenternas oavsett varifrån i Sverige man kommer och besöker finalerna. Det tror vi kommer att bli väldigt uppskattat, säger Ola Rosén, projektledare för bandyfinalen i Uppsala.

En festlig tillställning i Uppsala

Senaste gången bandyfinalen arrangerades i Uppsala var 2012 och att ha den i Uppsala igen stod klart i våras. Kontraktet är på tre år.

– Det är en jätterolig och festlig tillställning som involverar stora delar av staden. Centrumkärnan lever upp och det händer saker på slottet och studenter som intar isen. Det är både tradition och festligheter och en hel del nymodigheter också, Rickard Malmström som är ordförande i idrotts-och fritidsnämnden (MP).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer