Ett barn har själv filmat situationen på skolbussen. Foto: SVT/privat

Barn filmade stöket på skolbussen

Uppdaterad
Publicerad

Det var inte första gången det var stökigt på skolbussen mot Lindbacken. Det säger en förälder efter incidenten på måndagseftermiddagen då en chaufför stannade en skolbuss och klev av. Föräldern har fått en mobilfilm från sitt barn som visar hur det var på bussen en dag förra veckan.

– Min erfarenhet är att situationen vid två tillfällen varit riktigt illa, en direkt fara, säger föräldern som vill förbli anonym.

Hur då fara?

– Jag menar när barnen springer fram till chauffören och pratar i mikrofonen och säger saker som ”du är dum, jag ska polisanmäla dig”. Det är oacceptabelt att trakassera chauffören.

På videon som SVT Nyheter Uppsala tagit del av hörs högljudda skrik från barnen på bussen. Föräldern har anmält två separata händelser till skolan, men efter den första händelsen svarade skolan att bussbolaget sagt att inget hänt.

Extrapersonal på bussen

– Jag kan inte uttala mig om hur ofta det är så här. Det här är bra klasser och bra lärare. Men förra veckan kom mitt barn hem alldeles skakig och upprörd, och hade funderat på att hoppa av bussen tidigare på grund av hur det var på bussen.

Upplands lokaltrafik, UL, uppger att det berörda bussbolaget denna vecka har satt in extrapersonal på skolbussen, och nu hoppas föräldern att man hittar en långsiktig lösning för att få slut på den stökiga situationen.

SVT Nyheter Uppsala har sökt rektorn på Årstaskolan, som inte gått att nå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.