• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: SVT

Barn påkört av lastmaskin

Uppdaterad
Publicerad

En sexårig flicka blev påkörd av en lastmaskin i Gårdskär i Älvkarleby kommun under onsdagskvällen. Barnet fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset med allvarliga skador, men flickans liv gick inte att rädda.

Det barn som skadades allvarligt i samband med en olycka på en lantgård i Gårdskär i Älvkarleby kommun har avlidit, meddelar polisen på sin hemsida.

I nuläget är händelseförloppet kring olyckan oklart. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning.

Ska ha blivit påbackad

Larmet om olyckan kom in till Gästrike räddningstjänst vid 16.20-tiden på onsdagskvällen. Anledningen till olyckan är att barnet ska ha blivit påbackad.

– Vad jag förstått så ska barnet ha blivit påbackad på något sätt, men mer än så vet jag inte, sa Emma Axelsson, inre befäl på Gästrike räddningstjänst tidigare under onsdagskvällen.

Fick HLR från start

När räddningstjänsten först kom på plats påbörjades hjärt- och lungräddning på barnet.

– Jag har väldigt knapphändig information än så länge. Ambulanshelikopter är på plats där nu tillsammans och förbereder avtransport, säger Emma Axelsson, inre befäl på Gästrike räddningstjänst.

Polisen kommer skriva en anmälan om trafikolycka men har ingen brottsrubricering i nuläget.

Anhöriga är enligt polisen underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.