”Om någon har gjort iakttagelser vill vi gärna att de hör av sig till oss”, säger polisen presstalesperson Jonas Eronen. Foto: Google Maps/SVT

Barnfamilj hamnade mitt i knivdrama

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick in flera larm om skottlossning i Gottsunda under natten till måndag. Strax efter det hamnade en barnfamilj mitt i ett knivdrama.

Familjen hade just stannat sin bil på en parkering på Jenny Linds väg när en person hoppade in i bilen och ville ha skjuts. Mannen verkade jagad.

– Sedan kommer två personer springande och försöker knivhugga mannen när han sitter i bilen. I baksätet på bilen sitter två barn kvar, båda under fem år, säger polisens presstalesperson Jonas Eronen.

Den jagade mannen klarade sig undan och sprang vidare, med efterföljarna hack i häl. Vad som sedan hänt är oklart.

Hur mår barnfamiljen nu?

– Det vet jag inte, men det är såklart en traumatisk upplevelse för både vuxna och barn.

Ingen skadad – eller misstänkt

En stund tidigare hade polisen fått in larm om skottlossning.

– Ihop med beslag och vittnesuppgifter så kan vi konstatera att en skottlossning har inträffat, och det är ju inte osannolikt att de här händelserna hänger ihop, säger Jonas Eronen.

Ingen skadad person har ännu påträffats, och inte heller någon misstänkt.

– Om någon har gjort iakttagelser vill vi gärna att de hör av sig till oss. Om någon har blivit skadad så är det inte ovanligt att man söker vård i någon annan stad, till exempel, säger Jonas Eronen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.