Kroppen hittades i sjön i maj förra året, men ska ha legat där sedan den 8 oktober 2017. Foto: Utryckning Uppsala

Bästa vännen nekar till mordet

Uppdaterad
Publicerad

En av de män som åtalats för Lafsenmordet var nära vän med offret sedan länge. Enligt hans advokat förnekar han att han varit delaktig i mordet, men medger att han varit vid sjön när det hände.

– De har stämt träff för att göra upp om en oförrätt, och sedan gick det som det gick. Min klient har bevittnat hur hans vän utsatts för våld av någon annan och efter det har han hjälpt till att undanröja kroppen, säger advokat Christer Söderberg.

Han berättar att hans klient, en man i 25-årsåldern, mått mycket dåligt under hela processen.

Mordet i Lafsen
Christer Söderberg. Foto: SVT

– Från det att mordet skedde egentligen. De har vuxit upp tillsammans och han har till och med sin väns namn intatuerat, säger Christer Söderberg.

Nu ska han och den åtalade mannen förbereda sig för rättegången, som startar nästa fredag. Den kommer bland annat att innehålla ett besök vid sjön Lafsen, så att rätten får en syn på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Lafsen

Mer i ämnet